Linkuri accesibilitate

Antivacciniştii şi relativizarea Holocaustului. Proliferarea unui fenomen internaţional îngrijorător


Antivacciniști (colaj)
Antivacciniști (colaj)

Protestele antivacciniştilor din Germania devin tot mai agesive. La ultimele demonstraţii care s-au desfăşurat luni în mai multe oraşe au fost înregistrate acţiuni violente. În urma unor altercaţii au fost răniţi poliţişti şi manifestanţi.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:04:38 0:00

Organizatorii acestor demonstraţii – legale şi ilegale – au ales în mod abuziv ziua de luni pentru a aminti de protestele care au avut loc în fiecare luni în fosta RDG, în 1989, şi care au contribuit, în cele din urmă la prăbişirea regimului comunist.

Proteste ale antivacciniştilor au avut loc la începutul acestei săptămîni atît în vest, cît şi în est. La Schweinfurt, în Bavaria, o femeie a muşcat un poliţist. La Nürnberg au protestat 4.000 de oameni, la Bamberg şi Augsburg circa 2.000. Manifestanţi antivaccinişti au fost şi pe străzile oraşelor vestice, Köln şi Lübeck, cât şi la Berlin. În oraşul est-german, Cottbus au demonstrat 3.000 de persoane. Poliţia estimează numărul participanţilor din land-ul estic Mecklenburg-Pomerania Inferioară la 15.000, iar în land-ul răsăritean Turingia la 17.000.

Mulţi dintre demonstranţi au purtat steaua lui David, inscripţionată cu cuvîntul „Nevaccinat” şi se consideră victime ale unei dictaturi.

Alţii arborează pancarte cu simboluri naziste prin care înceacă să sugereze analogii cu regimul lui Hitler şi prigoana evreilor.

Într-o emisiune a televiziunii publice germane (ARD), difuzată duminică seara, vicepreşedintele Comitetului Internaţional Auschwitz, Christoph Heubner, nu şi-a ascuns îngrijorarea faţă de aceste manifestări prin care se bagatelizează nu numai Holocaustul, ci şi memoria victimelor regimului nazist.

„Dacă cineva îşi prinde o stea evreiască pe haină şi se prezintă în cursul unei demonstraţii ca prigonit, atunci asta echivalează cu o interpretare absolut eronată a întâmplărilor din trecut. Atunci au fost ucişi oameni - gazaţi şi arşi. Cenuşa lor a fost aruncată. Asta oare se poate compara cu ce se-ntâmplă astăzi?”

Pentru a ilustra internaţionalizarea fenomenului de relativizare a Holocaustului în timpul unor coronademonstraţii, în cursul emisiunii amintite au fost difuzate şi imagini de la manifestaţia contra măsurilor sanitare din Bucureşti, din decembrie.

În România şi în Moldova, partidul AUR este cea mai vizibilă formaţiune care întreţine această propagandă antivaccinistă, combinînd-o cu mesaje politice anti-democratice, identice cu cele ale extremiştilor de dreapta de pretutindeni. Potrivit acestor mesaje teziste, presa ar fi controlată, aservită şi plătită de forţe globaliste, oculte care vor să distrugă popoarele, familia tradiţională, religia şi suveranitatea statelor naţionale. În acest sens s-a exprimat şi Sorin Lavric, senator AUR în Parlamentul din Bucureşti.

Coperta studiului „Libertăţi şi naraţiuni conspiraţioniste”
Coperta studiului „Libertăţi şi naraţiuni conspiraţioniste”

Măsurile de contracarare a coranascepticismului se lovesc nu numai de ignoranţa unor demonstranţi, ci şi de propaganda conspiraţionistă virală, preluată de un segment tot mai numeros al populaţiei.

Centrala pentru Educaţie Politică a land-ului Berlin, a editat acum împreună cu Fundaţia „Antonio Amadeu” o publicaţie, intitulată, „Libertăţi şi naraţiuni conspiraţioniste în vremuri de criză. 20 de întrebări şi răspunsuri” („Freiheitsrechte und Verschwörungserzähngen in Krisenzeiten. 20 Fragen und Antworten”). Publicaţia încearcă să disperseze diversele teze iraţionale care circulă în prezent şi să oferă răspunsuri constructive la întrebările celor care cred că pandemia ar fi o invenţie a celor care intenţionează să instaureze o dictatură mondială.

Previous Next

XS
SM
MD
LG