Linkuri accesibilitate

Apel la solidaritate internațională cu jurnaliștii independenți persecutați în Belarus


Jurnaliși și reprezentanți media aflați în arest, deținuți politici în Belarus, 24 august 2021.

Organizația Reporterii fără Frontiere a făcut un apel la solidaritate internațională cu jurnaliștii independenți persecutați în Belarus, în campania de represalii care continuă împotriva presei libere și a societății civile.

În apelul lansat în 1 septembrie, organizația de la Paris a cerut comunității internaționale să-i sprijine pe jurnaliștii belaruși care-și continuă rezistența și să le ofere adăpost celor care sunt obligați să fugă de persecuții.

La sfârșitul lunii trecute, Curtea Supremă de la Minsk a dispus închiderea singurei asociații de jurnaliști independenți din Belarus. Organizația care apără drepturile jurnaliștilor spune că Asociația jurnaliștilor din Belarus a fost închisă printr-o „decizie politică” și din „motive false”.

Regimul lui Aleksandr Lukașenka a început o campanie dură de represalii după amplele proteste împotriva realegerii acestuia pentru un al șaselea mandat la alegerile prezidențiale din august 2020, scrutin despre care opoziția din Belarus și țările occidentale spun că a fost fraudat. Cea mai mare parte a liderilor opoziției și mulți jurnaliști independenți au fost întemnițați sau forțați să plece în exil.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG