Linkuri accesibilitate

Apelul lui Alexei Navalnîi împotriva detenției sale preventive a fost respins


Alexei Navalnîi, în timpul audierii de astăzi, 28 ianuarie 2021

Un tribunal rus a respins apelul înaintat de liderul opozitei ruse Alexei Navalnîi împotriva detenției sale preventive de 30 de zile .

Navalnîi a fost arestat sub acuzația că ar fi încălcat legislația rusească, când a plecat la tratament în Germania după otrăvirea sa cu un agent din seria Noviciok fiind atunci condamnat cu suspendare la 3 ani și jumătate în legătură cu un caz de presupusă delapidare – caz considerat de Navalnîi drept motivat politic.

Curtea a declarat astăzi că liderul opoziției ar trebui să rămână încarcerat până la 15 februarie, conform unei decizii anterioare a instanței.

Navalnîi susține că tentativa sa de otrăvire ar fi fost ordonată de președintele Rusiei, Vladimir Putin. Kremlinul neagă orice implicare.

A doua zi după arestarea sa pe un aeroport din Moscova, o instanță improvizată înființată într-o secție de poliție chiar în afara capitalei Ruse a decis că militantul anticorupție ar trebui ținut până când cealaltă instanță va lua decizia. Arestarea lui Navalnîi și decizia de detenție au declanșat cele mai mari proteste de masă la nivel național din ultimii ani - zeci de mii de ruși au ieșit în stradă cerând eliberarea sa. Poliția a reținut aproape 4.000 de persoane. Echipa lui Navalnîi a convocat o nouă rundă de demonstrații pentru duminică, 31 ianuarie.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG