Linkuri accesibilitate

Aplicații militare în regiunea transnistreană, în plină epidemie de coronavirus


Un tanc transnistrean trage la țintă în cadrul unor aplicații militare care au loc în plină epidemie de coronavirus, pe 26 martie 2020

În plină epidemie de coronavirus în regiunea transnistreană au avut loc aplicații militare cu obuze de luptă. Tanchiștii, militarii din apărarea antiaeriană și artileriștii din așa-numita armată transnistreană au exersat joi în teren tragerea la țintă. „În condițiile regimului de cazarmă impus odată cu starea de urgență ieșirea pe poligon și tragerile de luptă a fost un fel de înviorare pentru soldați”, se spune într-un comunicat al departamentului de apărare de la Tiraspol.

Aplicații militare ale așa-numitei armate transnistrene, 26 martie 2020
Aplicații militare ale așa-numitei armate transnistrene, 26 martie 2020

Tragerile din tancuri și arme antiaeriene și de artilerie au vizat „distrugerea tehnicii și forței vii a inamicului”, „lovirea de ținte aeriene și terestre”, se spune în comunicatul care precizează că starea de urgență „nu afectează principala sarcină de amplificare a intensității și numărului de aplicații militare”.

Potrivit datelor expertului pe probleme de securitate, Rosian Vasiloi, în perioada ianuarie-martie 2020 militarii ruși din regiunea transnistreană au organizat, separat sau împreună cu armata transnistreană, 163 de activități, față de 127 cu un an mai devreme. În acest an este vorba despre 52 de exerciții militare și 111 „activități cu caracter umanitar”.

În seara zilei de vineri, 27 martie, în regiunea transnistreană erau confirmate 11 cazuri de coronavirus și 35 de persoane cu simptome, analizele cărora au fost trimise pentru diagnosticare la Chișinău. Două dintre persoanele confirmate au făcut pneumonie.

XS
SM
MD
LG