Linkuri accesibilitate

APP confirmă: Curtea internațională de arbitraj a cerut sistarea temporară a rezilierii contractului cu Avia Invest


Aeroportul internațional Chișinău, decembrie 2019.

Agenția Proprietății Publice (APP) a confirmat anunțul de luni, 3 august, al firmei Avia Invest, și anume că Institutul de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerț din Stockholm a cerut R. Moldova să sisteze temporar orice acțiune legată de decizia de a rezilia contractual de concesionare a aeroportului internațional Chișinău până la o decizie finală a arbitrajului internațional.

APP notificase pe 8 iulie 2020 compania Avia Invest de rezilierea contractului , pe motiv că aceasta nu și-ar fi respectat obligațiile contractuale, acumulând restanțe de aproximativ 66,2 milioane de euro.

Ziarul de Gardă relatează pe de altă parte că Ministerul Justiției a însărcinat biroul de avocatură „Buruiana & Partners” să reprezinte interesele statului în litigiul cu Komaksavia Airport Invest LTD. „Agenția Proprietății Publice, va acorda întreg suportul pentru asigurarea reprezentării eficiente și apărarea drepturilor și intereselor statului în cauza Komaksavia Airport Invest LTD împotriva Republicii Moldova”, se spune în comunicatul de presă, citat de Radio Chișinău.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG