Linkuri accesibilitate

Aproape o mie de muncitori români, infectați cu coronavirus la un abator din Germania


Muncitori români, plasați în carantină la abatorul companiei Toennies
Muncitori români, plasați în carantină la abatorul companiei Toennies

Aproape o mie de români care muncesc într-un abator din Germania sunt infectați cu noul coronarivus, potrivit Ministerului Afacerilor Externe de la București. Potrivit ultimelor cifre oficiale prezentate de diplomația română, în compania respectivă își desfășoară activitatea un număr de 3.969 de cetățeni români, iar 996 dintre ei au fost confirmați pozitiv pentru infecția cu noul coronavirus.

În continuarea informațiilor referitoare la cazurile de infectare cu COVID-19 înregistrate în rândul lucrătorilor din cadrul unei companii de prelucrare a cărnii din localitatea Rheda-Wiedenbrück, Republica Federală Germania, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în conformitate cu datele transmise de către autoritățile locale, până la acest moment au fost confirmate 996 de cazuri pozitive în rândul lucrătorilor români.

Tuturor persoanelor aflate în carantină le sunt asigurate bunurile necesare, alimente și produse de igienă, fiind instituită și o linie telefonică dedicată acestora, cu informații disponibile și în limba română", transmite Ministerul Afacerilor Externe.

Numărul românilor infectați ar putea crește pentru că mai sunt teste de făcut.

De asemenea, în urma reuniunii celulei de criză institute la nivel de land, la care au participat și reprezentanți ai Consulatului general al României la Bonn și care a avut loc miercuri, 24 iunie, în vederea accelerării procesului de testare a tuturor angajaților companiei de prelucrare a cărnii, precum și a contacților acestora, se are în vedere suplimentarea centrelor de testare, astfel încât testarea tuturor angajaților să fie finalizată până la data de 3 iulie", mai arată MAE.

Autoritățile locale au decis instituirea carantinei pe întreg teritoriul districtului Gutersloh până la data de 30 iunie 2020, iar, de miercuri, 24 iunie, a fost instituită carantina și în districtul vecin Warendorf (Kreis Warendorf). În prezent, în acest district au fost confirmate 211 de cazuri de infecție cu COVID-19, majoritatea cazurilor vizând angajați ai companiei de procesare a cărnii din Rheda-Wiedenbrück.

Până la acest moment, la nivelul Consulatului General al României la Bonn nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară din partea niciunuia dintre cetățenii români care își desfășoară activitatea în cadrul companiei respective”.

Mai multe: romania.europalibera.org

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG