Linkuri accesibilitate

Armata americană și țările din G7 au dat vina pe Iran pentru atacul asupra petrolierului Mercer Street


Mercer Street, 3 august 2021

Armata americană și Grupul celor Șapte țări democratice industrializate (G7) au dat vina pe Iran pentru atacul de săptămâna trecută asupra unui petrolier în apele internaționale din Oman. Comandamentul central al armatei americane a declarat că a adunat și examinat dovezile atacului asupra petrolierului Mercer Street din Marea Arabiei de săptămâna trecută, care a omorât un britanic și pe căpitanul român al navei.

„Statele Unite și experții au conchis pe baza dovezilor că drona (cu care a fost înfăptuit atacul) a fost produsă în Iran”, a declarat Comandamentul Central al Armatei americane, într-o declarație.

Între timp, țările G7 au condamnat ceea ce ele au numit un „atac ilegal” asupra navei, care este administrată de o companie din Marea Britanie și deținută de miliardarul israelian Eyal Ofer. „Toate dovezile disponibile indică în mod clar Iranul”, au declarat miniștrii de externe din Marea Britanie, Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia și Statele Unite într-o declarație comună. Teheranul a negat orice rol în atac.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG