Linkuri accesibilitate

Armata rusă continuă să vizeze infrastructura civilă din orașele și satele ucrainene


Bătălia pentru Bahmut. O casă distrusă de luptele din regiune
Bătălia pentru Bahmut. O casă distrusă de luptele din regiune

Forțele rusești continuă să vizeze infrastructura civilă din orașele și satele din Ucraina. Statul Major General al forțelor armate ucrainene a anunțat în dimineața de 16 octombrie că forțele rusești au vizat peste 30 de orașe și sate din Ucraina, lansând cinci rachete și 23 de atacuri aeriene și până la 60 de atacuri cu rachete în ultimele 24 de ore.

Ca răspuns, forțele aeriene ale Ucrainei au efectuat 32 de lovituri, lovind 24 de ținte rusești, a precizat acesta. O clădire administrativă folosită de separatiștii susținuți de Rusia în orașul Donețk a fost avariată la 16 octombrie în ceea ce separatiștii susținuți de Rusia au declarat că a fost un bombardament ucrainean. Fotografiile care au circulat pe rețelele de socializare arătau coloane de fum care se ridicau deasupra clădirii, ferestre sparte și un tavan parțial prăbușit.

RIA Novosti și presa locală au relatat, de asemenea, că trei mașini parcate în apropiere au ars în urma atacului. Kievul nu a revendicat deocamdată responsabilitatea acestui atac și nici nu l-a comentat.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG