Linkuri accesibilitate

Armata ucraineană câștigă teren la nord de Kiev


Vedere din Mariupol, orașul-port din sudul Ucrainei asediat de forțele rusești de mai multe săptămâni, 3 aprilie 2022

Armata ucraineană a restabilit controlul asupra unor teritorii-cheie la nord de Kiev, forțând trupele ruse să se retragă din apropierea orașului Cernihov, au anunțat marți serviciile de informații militare britanice.

Lupte sporadice vor continua probabil în unele dintre zonele recucerite, dar se vor reduce în intensitate în această săptămână, pe măsură ce restul forțelor ruse se retrag, a declarat ministerul britanic al apărării într-o nouă estimare zilnică, pe 5 aprilie.

Statul major al forțelor armate ale Ucrainei a declarat că forțele ruse au atacat orașul Nikolaev, din sud, folosind muniție cu dispersie, interzisă de Convenția de la Geneva. Ar fi fost lovite blocuri de locuit, fiind afectat și un spital pentru copii. Informațiile nu au putut fi verificate.

În timp ce oficialii americani au spus că Rusia intenționează probabil să își mute atenția către sudul și estul Ucrainei, serviciile de informații militare britanice au estimat că multe dintre unitățile rusești care se retrag acum din zona de nord ar putea avea nevoie de reechipare și recompletare semnificativă înainte de a fi redislocate pentru noi operațiuni.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG