Linkuri accesibilitate

Armata ucraineană opune resistență ofensivei ruse în estul Ucrainei


Trupele ucrainene au aruncat în aer un pod între localitățile Severodonețk și Rubijne, regiunea Luhansk, mai 2022
Trupele ucrainene au aruncat în aer un pod între localitățile Severodonețk și Rubijne, regiunea Luhansk, mai 2022

Șeful administrației militare regionale Luhansk Serhi Haidai a spus sâmbătă că orașul strategic Severodonețk din estul Ucrainei nu a fost încă „izolat”, deși trupele ruse presează cu o ofensivă concertată în regiunea Luhansk, relatează CNN. Forțele ucrainene luptă să oprească încercuirea din mai multe direcții de către ruși la Severodonețk, unde ucrainenii controlează încă o porțiune de teritoriu.

Haidai a precizat că Severodonețk e bombardat intens de către ruși - orașul e ultimul bastion major ucrainean în regiunea Luhansk. „Bombardamentele continuă, armata rusă distruge orașul folosind tot armamentul posibil, rușii au intrat în periferii, au ajuns la Hotel Mir. Nu-i putem scoate de acolo, dar au o mulțime de morți. Ai noștri le opun rezistență”, a mai spus Serhi Haidar.

El a adăugat că Rusia are în Luhansk 10.000 de soldați din regimentele Batalionului tactic 24, și o mulțime de armament. Potrivit lui Haidai, comandanții ruși au trimis în luptă un spectru larg de forțe, între care recruți din auto-proclamatele Republici ale poporului Donețk și Luhansk, luptători ceceni loiași liderului Republicii Cecenia Ramzan Kadîrov, precum și luptători ai unor companii militare private, pe scurt, mercenari.

XS
SM
MD
LG