Linkuri accesibilitate

Armenia raportează noi atacuri în Nagorno-Karabah


Imagini din timpul recentului conflict din Nagorno Karabah

Armenia a acuzat Azerbaidjanul sâmbătă, 12 decembrie, de reluarea „operațiunilor ofensive” în sud-vestul regiunii Nagorno-Karabah la o lună după un acord de încetare a focului intermediat de Rusia, care a gestionat încetarea conflictului armeano-azer.

Ministerul Apărării din Armenia a declarat că armata azeră atacă pozițiile armene din Karabah, situate lângă două sate îndepărtate din districtul Hadrut, din sudul regiunii Karabah, care au fost ocupate în cea mai mare parte de militari azeri.

Într-o scurtă declarație, ministerul apărării de la Erevan a declarat că armata sprijinită de forțele armene din Karabah „iau măsuri adecvate” ca răspuns la declanșarea noilor focuri. O purtătoare de cuvânt a prim-ministrului armean Nikol Pașinian a spus că forțele ruse de menținere a păcii localizate în regiunea Karabah, trebuie să reacționeze la „atacul azer”.

Reprezentanți ai armatei din cadrul regiunii Karabah a declarat că trei dintre soldații săi au fost răniți în timp ce împiedicau o încercare azeră de a ataca una dintre pozițiile sale de frontieră. Un alt oficial al regiunii, Davit Babaian, a declarat că forțele azere au încercat să avanseze într-o secțiune sudică a „liniei de contact” Karabah, dar nu au reușit.

Potrivit agenției de știri Sputnik, Ministerul Apărării din Rusia a confirmat că vineri a existat „un caz de încălcare a regimului de încetare a focului în districtul Hadrut”, dar nu a comentat noile ostilități raportate în zona montană.

Președintele azer, Ilham Aliyev, ar fi descris incidentul ca fiind un „act terorist” comis „fie de militari armeni, fie din ceea ce a mai rămas din armata armeană” în Nagorno-Karabah, în timp ce s-a întâlnit sâmbătă, la Baku, cu co-președinții grupului OSCE Minsk.

Sâmbătă ministrul rus de externe Sergei Lavrov a purtat discuții cu omologul său azer Iehun Bairamov. Ministerul rus de Externe a declarat că cei doi oficiali au vorbit despre punerea în aplicare a acordului de încetare a focului din 9 noiembrie, fără a oferi însă detalii.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG