Linkuri accesibilitate

Armenia cere sprijinul Rusiei în disputa cu Azerbaidjan


Imagine generică

Ministrul apărării rus, Serghei Şoigu, le-a cerut marţi Armeniei şi Azerbaidjanului să pună capăt oricăror activităţi care pot duce la escaladarea situaţiei tensionate dintre cele două ţări, informează agenţia de presă rusă Interfax. Solicitarea a fost făcută în timpul unor convorbiri telefonice cu omologii săi armean şi azer.

Armenia ceruse asistență din partea Rusiei la 16 noiembrie, spunând că a suferit pierderi în timpul unor noi ciocniri cu Azerbaidjanul. Ciocnirile au izbucnit la granița dintre cele două țări sud-caucaziene, la un an de la încheierea războiului din 2020, prin care forțele azere au obținut mari câștiguri teritoriale în și în jurul enclavei disputate Nagorno-Karabah.

Într-un apel adresat Moscovei, ministerul de Externe de la Erevan îi cere să intervină „pentru a îndepărta forțele armate azere” din Armenia. Ceva mai devreme, Ministerele Apărării din Armenia și din Azerbaidjan s-au acuzat reciproc de declanșarea unor noi violențe. Armenia spune că pozițiile sale au fost atacate, suferind pierderi, inclusiv morți, răniți și 12 militari capturați de adversar.

Armata azeră a spus că forțele sale au acționat pentru a împiedica „provocări la scară largă” din partea trupelor armene în raioanele de graniță Kalbacar și Lacin. Azerbaidjanul spune că doi militari ai săi au fost răniți.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG