Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Astăzi pare să fie o zi a dezbaterilor publice:

Agenția de presă IPN și Radio Moldova organizează o discuție despre: „Suspendarea președintelui: legalitate, blocaj instituțional, confruntare politică” la care participă: Sergiu Sîrbu, deputat PDM; Ion Ceban, președinte al Fracțiunii PSRM în Consiliul municipal Chișinău; Maxim Lebedinschi, consilier prezidențial; Nicolae Eșanu, secretar de stat, Ministerul Justiției și analistul politic,Igor Boțan.

Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:01:30 0:00
Link direct

Institutul pentru Politici și Reforme Europene și Institutul pentru Inițiative Strategice, în colaborare cu Institutul pentru Politici Europene din Berlin, invită la conferința de deschidere a proiectului „Promovarea societății civile și a dialogului interetnic în Republica Moldova în contextul procesului de asociere cu UE”

La Curtea de Apel Chișinău are loc o ședință în dosarul grupului Petrenco.

La Strasbourg, Comisia pentru libertăți a Parlamentului European dezbate situația statutului de drept în România, ședință condusă de prim vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans. Judith Sargentini, europarlamentară olandeză din partea Verzilor, este una din vice-președinții Comisei și inițiatoarea raportului critic despre Ungaria, în baza căruia, pe 13 septembrie, Parlamentul a votat lansarea unui proces de sancționare a Ungariei. Pe 3 octombrie urmează dezbaterile în plenul Parlamentului.

Începe „sezonul” Premiilor Nobel – astăzi sunt anunțați laureații pentru medicină. Pentru prima dată în 70 de ani, în 2018 nu va fi decernat premiul Nobel pentru Literatură, „victimă colaterală” a campaniei #MeToo, lansată împotriva violenței sexuale. În 2019 vor fi anunțați în schimb doi laureați. În absența premiului pentru literatură, atenția publicului larg se va concentra pe Nobel pentru Pace, așteptat pe 5 octombrie.

XS
SM
MD
LG