Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Astăzi pare să fie o zi a dezbaterilor publice:

Agenția de presă IPN și Radio Moldova organizează o discuție despre: „Suspendarea președintelui: legalitate, blocaj instituțional, confruntare politică” la care participă: Sergiu Sîrbu, deputat PDM; Ion Ceban, președinte al Fracțiunii PSRM în Consiliul municipal Chișinău; Maxim Lebedinschi, consilier prezidențial; Nicolae Eșanu, secretar de stat, Ministerul Justiției și analistul politic,Igor Boțan.

Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:01:30 0:00
Link direct

Institutul pentru Politici și Reforme Europene și Institutul pentru Inițiative Strategice, în colaborare cu Institutul pentru Politici Europene din Berlin, invită la conferința de deschidere a proiectului „Promovarea societății civile și a dialogului interetnic în Republica Moldova în contextul procesului de asociere cu UE”

La Curtea de Apel Chișinău are loc o ședință în dosarul grupului Petrenco.

La Strasbourg, Comisia pentru libertăți a Parlamentului European dezbate situația statutului de drept în România, ședință condusă de prim vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans. Judith Sargentini, europarlamentară olandeză din partea Verzilor, este una din vice-președinții Comisei și inițiatoarea raportului critic despre Ungaria, în baza căruia, pe 13 septembrie, Parlamentul a votat lansarea unui proces de sancționare a Ungariei. Pe 3 octombrie urmează dezbaterile în plenul Parlamentului.

Începe „sezonul” Premiilor Nobel – astăzi sunt anunțați laureații pentru medicină. Pentru prima dată în 70 de ani, în 2018 nu va fi decernat premiul Nobel pentru Literatură, „victimă colaterală” a campaniei #MeToo, lansată împotriva violenței sexuale. În 2019 vor fi anunțați în schimb doi laureați. În absența premiului pentru literatură, atenția publicului larg se va concentra pe Nobel pentru Pace, așteptat pe 5 octombrie.

  • 16x9 Image

    Ileana Giurchescu

    Un „dinozaur” al Europei Libere, am început să lucrez în redacția de limba română încă din 1987, la Munchen, Germania, unde mi-am descoperit și cultivat interesul pentru știri și politica internațională. Ca membră a echipei de la Radio Europa Liberă, am „făcut” revoluțiile din 1989, am scris despre căderea URSS și am relatat în direct, alături de Nestor Rateș, despre atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Rămân fascinată de istoria și moștenirea lăsată de Europa Liberă în arhiva audio.

XS
SM
MD
LG