Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chișinău are loc ședința Consiliului politic Coordonator al Blocului ACUM, la care se va decide dacă și cum vor continua discuțiile cu socialiștii. Primele tatonări au avut loc joia trecută, când cele două partide și-au prezentat numai pozițiile și revendicările la care nu ar fi dispuse să renunțe, nici pentru a evita alegeri anticipate.

Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:01:20 0:00
Link direct

Într-un interviu cu Europa Liberă, Andrei Năstase, unul din liderii Blocului ACUM, a precizat că una din condițiile centrale este ca Socialiștii și liderul lor informal, președintele Igor Dodon, să se angajazeze să nu colaboreze cu Partidul Democrat, în nici o circumstanță.

Centrul pentru Jurnalism Independent organizează o conferință de presă cu tema: „Elemente de propagandă, manipulare informațională și încălcare a normelor deontologiei jurnalistice în spațiul mediatic autohton” .

Consiliul de Presă anunță organizarea unor întâlniri de consultare cu ONG-urile interesante pe tema completărilor la Codul deontologic al jurnalistului.

Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii lansează opt centre de suport în afaceri, create în cadrul Proiectului european „Poarta de Sud a Moldovei deschisă pentru Promovarea Afacerilor și Investițiilor”.

Miercuri, 17 aprilie, la Strășeni are loc o nouă dezbatere organizată de Europa Liberă în cadrul seriei „AntiNostalgia” – de data aceasta despre Cernobîl, adevăr și adevăruri. Când are loc dezbatarea, ce film documentar va fi prezentat și cine sunt invitații? Toate informațiile pe pagina noastră de internet, la moldova.europalibera.org

Din agenda internațională:

La Strasbourg continuă ultima ședință în plen a Parlamentului European înainte de alegerile din 23-26 mai.

La Beijing este publicat raportul OCDE privind perspectivele economiei chineze.

Premierul Ucrainei, Volodimir Groisman, vizitează Slovacia.

Ministrul de externe al Iordaniei este așteptat la Moscova.

La Berlin, cancelara Germaniei, Angela Merkel, îl primește pe președintele Kirghistanului, Sooronbai Jeenbekov .

XS
SM
MD
LG