Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chișinău și-a anunțat prezența o delegație a Parlamentului European, condusă de șeful vechii Comisii pentru politică externă, David McAllister, delegație din care fac însă parte noi membri ai Parlamentului. Potrivit unui comunicat al PE, delegația se va întâlni cu premierul Maia Sandu, președintele Igor Dodon, ministrul de externe Nicolae Popescu, ministrul de interne Andrei Năstase, președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, și cu fostul premier Pavel Filip, președintele fracțiunii parlamentare a Partidului Democrat.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:53 0:00

Vicepremierul rus Dmitri Kozak este, de asemeni, așteptat la Chișinău săptămâna aceasta. Va fi însoțit de ministrul rus al Agriculturii, Dmitri Patrușev, a precizat vicepremierul pentru Reintegrare, Vasile Șova, citat de Radio Chișinău.

Kozak a fost la Chișinău cu două săptămâni în urmă, în ultimele zile înainte de formarea noii majorități parlamentare. În aceeași zi (luni, 3 iunie) la Chișinău s-au mai aflat comisarul european pentru vecinătate Johannes Hahnși un înalt funcționar de la Departamentul de Stat american, Bradely A. Freden.

Din actualitatea internațională:

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei începe la Strasbourg sesiunea de vară la care se așteaptă că voteze reprimirea Rusiei după o pauză de trei ani. Ar fi prima dată că se ridică una din sancțiunile internaționale impuse Rusiei în urma anexării abuzive a peninsulei ucrainene Crimeea în martie 2014.

La Bruxelles este dat publicității raportul anual privind situația refugiaților din Uniunea Europeană.

Secretarul de stat american Mike Pompeo începe un turneu în India, Japonia și Coreea de Sud.

La Ierusalim are loc o reuniune a consilierilor pentru securitate națională din Statele Unite, Rusia și Israel, având în centrul discuțiilor programul nuclear iranian și tensiunile din Orientul Mijlociu.

XS
SM
MD
LG