Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Premierul Maia Sandu face o vizită pe 16 iulie la Berlin, unde se va întâlni cu cancelara germană Angela Merkel.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:51 0:00
Link direct

Continuă audierile în cadrul Comisiei parlamentare care ancheteză „furtul miliardului”. Președintele comisiei Alexandru Slusari a declarat luni că, probabil, în august, comisia va prezenta un raport „cronologic”, care va începe cu anul 2011.

Are loc ședința Grupului de lucru asupra pieței de asigurări, creat în cadrul Comisiei parlamentare pentru economie, buget și finanțe.

Este anunțată o ședință a Consiliului Superior al Magistraturii.

Centrul pentru Jurnalism Independent organizează o conferință de presă despre „propagandă și manipulare în presa autohtonă”.

Parlamentul European votează asupra candidaturii ministrului german al apărării, Ursula von der Leyen, la președinția Comisiei Europene. Nu este sigur dacă von der Leyen va obține majoritatea necesară de 374 din totalul de 747 de voturi, dar indiferent de rezultatul votului de astăzi, în octombrie va avea loc un nou vot asupra întregii Comisii Europene.

Tot marți, în Parlamentul European va avea loc și audierea lui Ioan Mircea Pașcu pentru postul de comisar interimar al României, fără portofoliu.

La Washington, secretarul de stat american Mick Pompeo găzduiește a doua mare reuniune dedicată întăririi libertăților religioase, la care sunt invitați înalți demnitari, lideri religioși și reprezentanți ai societății civile.

La Cap Canaveral, în Florida, se marchează 50 de ani de la lansarea rachetei Apollo 11, care a dus primul om pe lună.

XS
SM
MD
LG