Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Transportatorii care administrează rutele de microbuz din Chișinău anunță pentru luni, 24 februarie o grevă dimineață, până la ora 10.00. Președintele Consiliului Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto, Oleg Alexa, a declarat agenției IPN că dimineață nu va fi efectuată nicio cursă, pe nicio rută.

Are loc ședința publică a Consiliului de Integritate al Autorității Naționale de Integritate.

Ministerul Educației și Culturii organizează o conferință de presă cu ocazia desfășurării celei de-a 54-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică ,,Mărțișor”.

Din actualitatea internațională:

În Parlamentul României este programat votul pentru al doilea guvern liberal, condus de premierului Ludovic Orban. Identic cu primul, care a fost demis printr-o moțiune de cenzură, pe 5 februarie, după numai trei luni. Scopul declarat al liberalilor și al președintelui Klaus Iohannis este acum organizarea de alegeri anticipate, ceea ce presupune că parlamentul respinge două guverne succesive, în decurs de 60 de zile. Parlamentarii opoziției PSD nu vor fi prezenți.

Curtea Constituțională din România este așteptată dezbată sesizarea făcută de șefii social democrați ai celor două camere ale parlamentului împotriva desemnării lui Ludovic Orban, pentru a doua oară, ca premier.

Președintele american Donald Trump pleacă în India dar oficiali de la Casa Albă au declarat că nu este de așteptat semnarea unui acord limitat de liber schimb din cauza multiplelor bariere comerciale și măsuri protecționiste, instituite de India. Anul trecut, India a pierdut dreptul de a exporta în Statele Unite bunuri fără taxe în valoarea de peste 5,5 miliarde de dolari. Cele mai mari probleme sunt în domeniul agrar, medical și digital.

În Marea Britanie au loc audieri în tribunal legate de cererea Statelor Unite de extrădare a fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, acuzat în 18 cazuri de furt de date și spionaj. Teoretic, Assage ar putea fi condamant în Statele Unite la un total de 170 de ani închisoare, relatează BBC.

XS
SM
MD
LG