Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Prognoza meteo anunță maxime peste zi cuprinse între 12 grade în nordul țării și 18 grade în sud.

La Chișinău se anunță o maximă de 15 de grade și cer variabil. În treimea de nord a țării, de la Bălți înspre nord, sunt posibile ploi. Este în vigoare avertizarea meteo de secetă cu excepția luncii Nistrului.

Din paginile agendei interne aflăm că bugetarii moldoveni intră în vacanță, fiind îndemnați insistent să stea acasă ca să nu ajute la răspândirea epidemiei. La Chișinău sunt programate azi, potrivit IPN: ședința de lucru a conducerii „consolidate” a țării, cum o numește președintele Igor Dodon; briefingul zilnic matinal al ministrei Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, după ședința Punctului focal național; ședința operativă la Primăria Chișinău, făcută prin metoda conferinței la distanță. De asemenea, Centrul Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19 se întrunește în ședință ca de obicei după-amiază, având programate apoi declarații de presă.

Să vedem acum ce cuprinde agenda externă, prezentată de AFP. La Geneva are loc după prânz conferința OMS despre evoluția pandemiei de coronavirus; în Ucraina, parlamentul va ține pe aceeași temă o ședință extraordinară; tot pe tema coronavirusului, cancelara germană Angela Merkel ține o ședință cu miniștrii resorturilor implicate direct în stăvilirea epidemiei. În fine, la Fort Lauderdale, în Florida, urmează să acosteze o navă de croazieră cu 1800 de pasageri la bord, blocată multe zile în larg din cauza epidemiei.

XS
SM
MD
LG