Linkuri accesibilitate

Atac rusesc cu rachete la Odesa: cel puțin trei morți și 13 răniți


Un centru comercial și mai multe clădiri au fost avariate în urma atacului cu rachete rusești asupra orașului Odesa din 14 iunie.
Un centru comercial și mai multe clădiri au fost avariate în urma atacului cu rachete rusești asupra orașului Odesa din 14 iunie.

Cel puțin trei persoane au murit și 13 au fost rănite în urma unui atac cu rachete rusești asupra orașului Odesa în noaptea de 13 spre 14 iunie, informează comandamentul operațional din sudul Ucrainei.

Potrivit buletinului informativ al armatei ucrainene, cele patru rachete Kalibr au fost lansate de pe o navă din Marea Neagră, din largul apelor Odesei.

„Ca urmare a atacurilor aeriene și a șocului produs de explozie, au fost avariate un centru de afaceri, o instituție de învățământ, un complex rezidențial, unități de alimentație publică și magazine din centrul orașului. Anterior, șase persoane au fost rănite. O rachetă a lovit depozitul unuia dintre lanțurile de magazine, inamicul provocând distrugerea a o mie de metri pătrați și incendierea unei suprafețe de 400 de metri pătrați. Trei angajați ai depozitului au fost uciși, iar șapte au fost răniți”, se spune în comunicat comandamentului.

Armata a adăugat că evacuarea molozului este în curs de desfășurare și este posibil să mai existe oameni prinși dedesubt.

Anterior, Centrul unit de coordonare a presei al forțelor de apărare din sudul Ucrainei a raportat că două dintre rachetele lansate au fost doborâte .

În seara zilei de 13 iunie, armata a raportat că Rusia a trimis în larg un alt vas lansator de rachete Kalibr în Marea Neagră, mărind totalul probabil al salvelor Kalibr la 20 de unități .

În noaptea de 13 iunie, Rusia a atacat, de asemenea, Ucraina, lansând, potrivit Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate Ucrainene, 15 rachete și patru drone. Dintre acestea, 11 rachete și o dronă au fost doborâte de forțele de apărare aeriană.

În urma tirurilor din Krivoi Rog, în regiunea Dnipropetrovsk, 11 persoane au murit, 36 de persoane au fost rănite, dintre care 12 se află în spital, zece fiind în stare gravă.

XS
SM
MD
LG