Linkuri accesibilitate

Atac terorist la Viena: cel puțin patru morți, șapte răniți în stare gravă


Poliția din Viena în căutarea atentatorilor, 2 noiembrie 2020

La Viena, în capitala Austriei, a avut loc un atac suspectat a fi terorist, în care cel puțin patru persoane au fost ucise și multe altele rănite.

Cancelarul Sebastian Kurz a vorbit despre un „atac terorist incalificabil” în centrul orașului. Mai multe persoane înarmate au deschis focul în diverse puncte din centrul Vienei, în cursul serii.

Unul din atacatori a fost ucis de poliție, ridicând bilanțul morților la cinci, relatează televiziunea publică austriacă ORF.

Ministrul de interne austriac Karl Nehammer a vorbit despre „un terorist islamist”, simpatizant al organizației teroriste Statul Islamic. Poliția a precizat că atacatorul purta și o atrapă, imitând o centură cu explozibil.

Șapte persoane rănite se află în stare gravă la spital, a mai declarat ministrul de interne austriac, care a ținut să sublinieze că este un atac fără precedent în Austria: „Nu putem permite astfel de acte teroriste”, a declarat Nehammer, dimineață, la televiziunea publică.

Atacurile s-au concentrat într-un perimetru unde funcționează și o sinagogă. Poliția îi caută acum pe restul atentatorilor. Nu se știe încă cine ar fi făptașii sau care sunt motivele atacului.

Viena, locurile unde au s-a tras luni seară, 2 noiembrie 2020
Viena, locurile unde au s-a tras luni seară, 2 noiembrie 2020

Liderii instituţiilor europene, preşedintele Franţei şi ministerul german de externe au fost printre primii care au reacţionat, condamnând atacul terorist de luni seară.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG