Linkuri accesibilitate

Atacatorul de la Kazan a intrat neîngrădit cu arma în școală (VIDEO)


Forțe de ordine în fața școlii din Kazan unde a avut loc atacul armat. 11 mai 2021
Forțe de ordine în fața școlii din Kazan unde a avut loc atacul armat. 11 mai 2021

Atacatorul care a deschis focul mari dimineața în timpul orelor într-o școală din orașul rusesc Kazan deținea legal arma de foc. Acesta a intrat fără să fie oprit de nimeni cu arma de vânătoare în școală și a deschis focul într-o sală de clasă. Școala respectivă nu avea pază, din cauza datoriilor acumulate față de compania de pază privată cu care avea contract. După atac, autoritățile regionale au dispus verificarea pazei tuturor școlilor și întărirea măsurilor de securitate.

Atacatorul de la Kazan a intrat neîngrădit cu arma în școală
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:04:20 0:00
Link direct

În atacul de marți au murit cel puțin 9 persoane, dintre care 7 copii, cu toții elevi din clasa a VIII-a, patru băieți și trei fete. A fost împușcată și profesoara acestora și încă o angajață a școlii. Presa din Rusia relatează că doi dintre copii au murit pentru că ar fi încercat să scape din clasă sărind de la etajul 3 al clădirii.

Alți 6 copii sunt în stare extrem de gravă la spital. În total, au fost internați cel puțin 18 copii, iar numărul total al răniților se ridică la 20.

Un deputat din Duma de Stat de la Moscova, Alexandr Hinștein, a scris pe Telegram că atacatorul ar fi primit permisul de portarmă în urmă cu doar două săptămâni, pe 28 aprilie. Acesta mai scrie că ar fi vorba despre o armă cu alezaj neted Hatsan escort PS, o armă semi-automată, considerată a fi de vânătoare.

Presa rusească, citată de portalul Europei Libere Ideal.Realii, scrie că atacatorul, Ilnaz Galiaviev, de 19 ani, fost elev al școlii respective, a postat cu puțin timp înainte de atac o poză în care este echipat în uniformă militară și cu mască, pe care scria „Dumnezeu”, dar și câteva mesaje în care spunea că planifică să omoare oameni. Canalul său de Telegram se numește „Bog”, Dumnezeu în traducere, are patru abonați și a fost blocat de Telegram după atac.

Deputatul Alexandr Hinștein, care este și consilier al șefului Serviciului federal al forțelor gărzii naționale a Rusiei, a mai spus că școala din Kazan nu avea pază.

Atac armat la o școală din Kazan
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:01:49 0:00

Ideal.Realii scrie că compania privată de pază „Sfinx”, care asigura paza școlii nr. 175 din Kazan, s-a retras acum trei ani din cauza datoriilor acumulate de instituția de învățământ. Directorul companiei, Djaudat Hairullin, a declarat pentru publicația Daily Storm că administrația școlii colecta bani de la elevi pentru servicii de pază, încă aceștia nu ajungeau la compania privată. Aceasta a dat în judecată școala, și-a primit sumele restante și s-a retras din instituția de învățământ.

Ideal.Realii citează administrația școlii care spune că în instituție există totuși un paznic, un bărbat de 62 de ani, care este acum la spital. Directorul adjunct al școlii, Galina Uhvanova, spune că statele de personal prevăd și un portar, iar municipalitatea a instalat un buton de alarmă.

După atac, autoritățile regionale au dispus verificarea pazei și întărirea măsurilor de securitate la toate școlile, grădinițele, universitățile și colegiile.

XS
SM
MD
LG