Linkuri accesibilitate

Atacurile aviației ruse au lovit regiunile ucrainene de la Marea Neagră


Salvatorii transportă cadavrul unei femei ucise de un atac cu rachete rusești luni în Ciuhuiv, regiunea Harkov, Ucraina, 26 iulie 2022
Salvatorii transportă cadavrul unei femei ucise de un atac cu rachete rusești luni în Ciuhuiv, regiunea Harkov, Ucraina, 26 iulie 2022

Rusia a vizat regiunile ucrainene Odesa și Nikolaev din sudul Mării Negre cu lovituri aeriene la 26 iulie care au vizat clădiri civile și infrastructura portuară, a declarat armata ucraineană.

Clădirile care au fost lovite în regiunea Odesa au fost cuprinse de flăcări, a precizat Comandamentul Operațional Sud al Ucrainei pe Facebook. În regiunea Nikolaev, infrastructura portuară a fost vizată, în pofida acordului pentru reluarea transporturilor de cereale din porturile ucrainene de la Marea Neagră.

Un purtător de cuvânt al forțelor aeriene ucrainene a declarat că bombardiere și avioane de luptă rusești cu rază lungă de acțiune au lansat loviturile din Marea Neagră.

Armata ucraineană a declarat pe de altă parte că a doborât o dronă rusă care încerca să atace o stație radar din regiunea Nikolaev. Bombardamentele rusești din ultimele 24 de ore au ucis cel puțin trei civili și au rănit alți opt în Ucraina, a declarat biroul președintelui ucrainean la 26 iulie. Bombardamentele au continuat de-a lungul întregii linii a frontului, în estul regiunii Donețk, forțele rusești vizând Bahmut și alte orașe, se mai precizează în comunicatul emis de biroul prezidențial.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG