Linkuri accesibilitate

Atacurile rusești au mai ucis cinci persoane în sudul Ucrainei


Rachetele și dronele rusești care au vizat zeci de orașe și localități ucrainene în cursul nopții au ucis cinci persoane în orașul Nikolaev din sudul Ucrainei, au declarat oficialii pe 13 octombrie, în timp ce aliații NATO reuniți la Bruxelles s-au angajat să acorde mai mult ajutor militar Kievului.

Bombardamentele de peste noapte din Nikolaev au distrus un bloc cu apartamente. Salvatorii au găsit în dărâmături cadavrul celei de-a cincea victime, o femeie în vârstă de 32 de ani, a declarat Hanna Zamazeieva, șefa consiliului municipal din Nikolaev. Alte patru persoane au fost ucise în Nikolaev.

Statul Major al armatei ucrainene a declarat că ultimul atac a fost efectuat cu opt rachete S-300. Rachetele rusești lansate în cursul nopții au lovit peste 40 de așezări din Ucraina, în timp ce forțele aeriene ucrainene au efectuat 32 de lovituri asupra a 25 de ținte rusești.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a spus reprezentanților internaționali de la Consiliul Europei pe 13 octombrie că Ucraina trebuie să își protejeze cerul. El a spus că, dacă se va face acest lucru, „va fi un pas fundamental pentru a pune capăt întregului război în viitorul apropiat”.

Ca răspuns la rugămințile lui Zelenski, guvernul britanic a anunțat că va furniza rachete pentru sistemele antiaeriene avansate NASAM. Alți miniștri ai apărării din NATO, reuniți la Bruxelles în această săptămână, au promis să furnizeze sisteme care să ofere apărare împotriva atacurilor cu rachete.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG