Linkuri accesibilitate

Aureliu Ciocoi cere comunității internaționale monitorizarea drepturilor omului în regiunea transnistreană


Ministrul de Externe, Aureliu Ciocoi
Ministrul de Externe, Aureliu Ciocoi

Ministrul de Externe, Aureliu Ciocoi a cerut comunității internaționale să ajute la crearea unui mecanism eficient de monitorizare a situației drepturilor omului în regiunea transnistreană. Vorbind la Geneva, la reuniunea Consiliului ONU pentru Drepturile Omului, Ciocoi a apelat la structurile internaționale să intervină „în soluționarea cazurilor individuale”, se arată într-un comunicat al ministerului de externe.

Aureliu Ciocoi a enumerat câteva cazuri individuale de detenție ilegală în stânga Nistrului, între care cel al liderul Partidului Comuniștilor din regiunea transnsitreană, Oleg Horjan, oponent al actualei administrații de la Tiraspol.

Nu a făcut însă nici o referire la cazul Alexandru Rjavitin, tânărul care a fugit din armata transnistreană la Chișinău cu câțiva ani în urmă. În decembrie 2019 a fost reținut de autoritățile transnistriene în timp ce-și vizita familia pe ascuns. Ulterior au apărut imagini care ar atesta că Rjavitin ar fi din nou înrolat în structurile militare transnistrene.

XS
SM
MD
LG