Linkuri accesibilitate

Aureliu Ciocoi propune ca în străinătate să fie cel puțin tot atâtea secții de vot ca în alegerile precedente


Prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi
Prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi

Premierul interimar Aureliu Ciocoi a propus ca în străinătate să fie deschise pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie cel puțin tot atâtea secții de votare câte au existat la recentele alegeri prezidențiale. Ciocoi care conduce și ministerul de Externe a făcut declarația la o conferință de presă la Chișinău, în compania lui Dorin Cimil, președintele Comisiei Electorale Centrale (CEC).

Recent, într-un interviu cu Europa Liberă, Ciocoi asigura că Ministerul de Externe pate finanța, din propriul buget, toate centrele de votare din străinătate.

Președintele CEC, Dorin Cimil a declarat marți că vor fi deschise mai multe secții de vot pentru diaspora comparativ cu scrutinul prezidențial de anul trecut. El a precizat că în discuție sunt 190 de secții de vot, dar o decizie definitivă va fi luată de 5 iunie.

La prezidențiale din noiembrie trecut, în străinătate au fost deschise 139 de secții de votare. Votul masiv al diasporei pentru Maia Sandu a ajutat-o să obțină o victorie categorică. Fostul său partid, PAS, pe care a fost obligată să-l părăsească pe perioada mandatului de președintă, speră să repete performanța la parlamentarele din iulie.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG