Linkuri accesibilitate

Bogdan Aurescu la Chișinău: România va accelera ajutorul pentru R. Moldova


Bogdan Aurescu și Maia Sandu
Bogdan Aurescu și Maia Sandu

Ministrul român de externe, Bogdan Aurescu, a declarat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă comune la Chișinău ținută alături de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, că România nu numai că va continua sprijinul pentru Republica Moldova, dar și că va accelera acest ajutor.

„Sprijinul României pentru Republica Moldova se va manifesta în toate domeniile. Avem disponibilitatea de a face acest lucru”, a declarat Aurescu. El a vorbit și despre implementarea mai multor proiecte ce țin de domeniile energiei și infrastructurii. România a construit deja gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău care va începe să livreze gaz la Chișinău din luna octombrie, dar mai trebuie construite și liniile de înaltă tensiunile pentru livrarea de energie electrică.

Oficialul de la București a precizat că România își dorește consolidarea investițiilor românești peste Prut.

Bogdan Aurescu a afirmat că a discutat cu Maia Sandu constituirea unui grup informal de lucru bilateral care va discuta prioritățile de cooperare și proiectele de viitor dintre cele două state.

România va acorda 300 de mii de euro pentru susținerea societății civile și presei independente, a anunțat șeful diplomației Bucureștiului.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a vorbit despre „un parteneriat reciproc avantajos”, despre un dialog „sincer” între cele două țări și a mulțumit României pentru sprijinul acordat.

XS
SM
MD
LG