Linkuri accesibilitate

Austria se gândește deja la relansarea economiei


Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz.

Austria reușește pentru moment să controleze răspândirea pandemiei de coronavirus, motiv pentru care cancelarul Sebastian Kurz a declarat luni seară că după Paște ar putea începe o relansare, controlată, a vieții economice: ar urma să înceapă în mai cu redeschiderea magazinelor mici, urmate de cele mari și în sfârșit de restaurante, cafenele și hotele. Dar totul respectând norme stricte de securitate sanitară. În Austria s-au înregistrat 220 de decese provocate de Covid-19.

În Germania, pe de altă parte, un de asemeni se înregistrează o ușoară reducere a vitezei de contaminarea cu noul coronavirus, cancelara Angela Merkel a declarat că pentru moment nu se discută despre relansarea vieții economice. În schimb a anunțat o simplificare a procesului prin care firmele mici și mijlocii pot obține credite garantate de stat, în numai câteva zile.

Săptămâna trecută, Germania anunța o relaxare a măsurilor de circulație pentru a permite intrarea controlată în țară a zeci de mii de muncitori sezonieri în agricultură.

XS
SM
MD
LG