Linkuri accesibilitate

Austria va trimite în R. Moldova până la 40 de ofițeri de poliție și soldați pentru misiunea civilă a UE 


Șeful politicii externe și de securitate al UE, Josep Borell, alături de ministra de Interne de la Chișinău, Ana Revenco, și ministrul moldovean de Externe, Nicu Popescu, Chișinău, 31 mai 2023
Șeful politicii externe și de securitate al UE, Josep Borell, alături de ministra de Interne de la Chișinău, Ana Revenco, și ministrul moldovean de Externe, Nicu Popescu, Chișinău, 31 mai 2023

Austria va trimite în R. Moldova, până la sfârșitul anului, ofițeri de poliție și soldați, pentru a ajuta structurile locale de gestionare a crizelor să-și consolideze capacitățile în combaterea dezinformării și atacurilor cibernetice. Decizia a fost adoptată de cabinetul de miniștri austriac.

În acest scop, Austria va contribui cu până la cinci ofițeri de poliție și până la trei membri ai forțelor armate austriece, împreună cu maximum patru experți din cadrul Ministerului de Interne.

De asemenea, Austria va trimite la Chișinău până la 30 de membri ai forțelor armate austriece pentru a oferi sprijin în domeniul transportului aerian.

Ei vor face parte din misiunea de parteneriat a UE în R. Moldova, care a fost inaugurată oficial la Chișinău pe 31 mai.

Înființată la solicitarea guvernului de la Chișinău, misiunea are scopul de a contribui la consolidarea structurilor de gestionare a crizelor din R. Moldova și la creșterea rezilienței sale la amenințările hibride, inclusiv în ceea ce privește securitatea cibernetică și contracararea acțiunilor străine de manipulare a informațiilor și a ingerințelor străine.

  • 16x9 Image

    Denis Dermenji

    Scriu pentru versiunea de limbă rusă și română a site-ului Europa Liberă Moldova, despre conflictul transnistrean și procesul de reglementare, dar și despre temele de actualitate din R. Moldova. Din 2018 până în 2021 am lucrat la Moldova 1 și Jurnal TV. În 2022,  fiind jurnalist la newsmaker.md, am scris și am filmat reportaje din regiunea Kiev, în timpul invaziei Rusiei în Ucraina.

XS
SM
MD
LG