Linkuri accesibilitate

Autoritățile bulgare susțin că nu au nicio legătură cu mașina implicată în explozia din Crimeea


Autoritățile de la Sofia resping acuzațiile Rusiei care susține că un camion suspectat că a aruncat în aer un pod-cheie care leagă țara de peninsula Crimeea, ocupată de Rusia, ar fi traversat teritoriul bulgar.

Într-o declarație a Consiliului de Miniștri al Bulgariei din 11 octombrie se afirmă că s-a stabilit „camionul care a explodat pe podul din Crimeea nu a fost niciodată pe teritoriul Republicii Bulgaria, pe care [Moscova] l-a indicat ca punct de plecare al traseului său”.

Oficialii ruși susțin că explozia masivă care a avariat podul a fost un act „terorist” organizat de serviciile speciale ucrainene și a implicat mai multe țări, inclusiv Bulgaria. Declarația guvernului bulgar precizează că respectivul camion a tranzitat țara, dar că există documente care arată că a trecut frontiera „în direcția unei alte țări decât Rusia” adăugând că guvernul Republicii Bulgaria nu va permite în niciun fel „ca numele țării noastre să fie asociat cu explozia” podului din strâmtoarea Kerci.

Ucraina nu a revendicat responsabilitatea pentru explozia care a făcut ca un tronson din secțiunea de autostradă a podului să cadă în strâmtoarea Kerci, avariind deopotrivă și secțiunea feroviară.

Live Briefing | Război în Ucraina

Briefing-ul Europei Libere prezintă și analizează ultimele evoluții ale invaziei rusești în Ucraina și ale ripostei date de ucraineni, dar și reacția internațională.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG