Linkuri accesibilitate

Autoritățile de la Baku afirmă că armata azeră a reținut un soldat armean acuzându-l de sabotaj


Un comandant armean la frontiera cu Azerbaidjanul, 20 mai 2021.

Autoritățile de la Baku afirmă că armata azeră a reținut un soldat armean despre care pretinde că ar fi membru al unei unități de sabotare, acuzație pe care Armenia a respins-o, spunând că unul dintre soldații săi s-a rătăcit din greșeală pe teritoriul controlat din Azerbaidjan din cauza ceții.

Într-o declarație de astăzi , Ministerul Apărării din Azerbaidjan a declarat că un soldat armean, identificat ca Artur Kartanian, a fost reținut în districtul Lacin în timp ce el și alți membri ai unui grup al armatei armene încercau să planteze mine pe teritoriul azer lângă granița cu Armenia.

În declarație se spune că ceilalți membri ai grupului au reușit să fugă.

Ministerul Apărării din Armenia a respins declarația azeră, spunând că soldatul, al cărui nume a fost Katanian, nu Kartanian „s-a rătăcit din cauza ceții și a ajuns pe teritoriul controlat de forțele armate azere”.

„Declarația Ministerului Apărării din Azerbaidjan care spune că Katanian este un sabotor nu este adevărată", se menționează în declarația Ministerului Apărării din Armenia.

Lacin este unul din cele 7 districtele pe care Azerbaidjanul a reușit să le preia sub controlul său în urma conflictului militar de anul trecut asupra regiunii separatiste Nagorno-Karabah . Conflictul armat între cele doua tari a încetat în urma unui acord negociat de Moscova.

În ultimele săptămâni, cele două părți s-au acuzat reciproc pentru o serie de incidente de-a lungul frontierei lor. In Armenia au loc alegeri parlamentare anticipate pe 20 iunie.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG