Linkuri accesibilitate

Autoritățile de la Chișinău au reactivat aproape 500 de paturi pentru pacienții cu COVID-19


Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale de la Chișinău a reactivat aproape 500 de paturi în cadrul instituțiilor medicale pentru pacienții confirmați cu COVID-19.

Această măsură vine urmare a evoluției nefavorabile a situației epidemiologice. Potrivit autorităților din sănătate, în ultimele trei săptămâni s-a înregistrat o creștere alarmantă a numărului de cazuri noi de COVID-19. Totodată, este în creștere și numărul de cazuri grave, care necesită internare în instituțiile medico-sanitare spitalicești.

Autoritățile fac apel către întreaga societate să respecte măsurile recomandate de specialiști pentru a ajuta medicii, dar și sistemul de sănătate să facă față situației.

Sâmbătă au fost confirmate alte 1 062 cazuri noi de infectare cu COVID-19. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în Moldova a ajuns la 176 245, iar bilanțul deceselor a ajuns la 3 760, dintre care 86 au fost angajați în sistemul de sănătate.

Primul lot de vaccin anti-Covid 19 prin intermediul platformei COVAX urmează să ajungă în Republica Moldova la sfârșitul acestei luni, a anunțat directorul Biroului Regional al Organizației Mondiale a Sănătății pentru Europa, Hans Kluge, într-o videoconferință cu președinta Maia Sandu și consiliera prezidențială din domeniul sănătății, Ala Nemerenco.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG