Linkuri accesibilitate

Autoritățile din Kazahstan analizează o „defecțiune tehnică” sau eroare de pilotaj ce a dus la prăbușirea avionului Bek Air


La locul prăbușirii navei

Un oficial important din Kazahstan spune că autoritățile analizează inițial o posibilă „defecțiune tehnică” sau eroare de pilotaj care a dus la prăbușirea avionului Bek Air care a ucis 12 din cei 98 de pasageri și echipaj la bord la 27 decembrie. Roman Sklyar, viceprim-ministru, a declarat că o comisie guvernamentală specială a fost trimisă pentru a efectua o anchetă asupra accidentului care a avut loc în timp ce avionul Fokker 100 a încercat să decoleze de pe aeroportul Alma-Ata pe ruta spre capitala Nur-Sultan. El a avertizat, însă, că ancheta a fost în stadii incipiente și că nu a fost încă identificată nicio cauză.

Sklyar a spus că opt persoane au murit la fața locului, în timp ce două au murit la aeroport și alte două la spital. Pilotul a fost ucis în accident. Sklyar a adăugat că 49 de persoane au fost spitalizate, 18 în stare gravă. Kazahstanul a declarat sâmbătă zi de doliu pentru a onora victimele accidentului. Patru străini se aflau la bordul avionului, au spus oficialii - doi din Ucraina, unul din China și altul din Kârgâzstan. Toți au supraviețuit, potrivit acestora.

Bek Air, care operează o flotă de avioane Fokker 100, a declarat că a anulat aproximativ 100 de zboruri în perioada 27-31 decembrie, în timp ce continuă cercetarea cauzei care a dus la accidentul de ieri.

XS
SM
MD
LG