Linkuri accesibilitate

Autoritățile iraniene blochează codurile de verificare pe telefoanele mobile


Autoritățile iraniene au blocat utilizatorii de telefoane mobile să primească pe dispozitivele lor coduri de verificare în doi pași, într-o măsură menită să restricționeze și mai mult accesul la rețelele sociale și să filtreze accesul la informații.

Mai mulți utilizatori de rețele sociale au avertizat că mesajele-text care conțineau codurile de conectare pentru aplicațiile pentru Telegram, Twitter și WhatsApp sunt filtrate de operatorii de telefonie mobilă din Iran și nu mai pot fi primite. Acest lucru înseamnă că, dacă un utilizator din Iran este deconectat de la aplicație, nu se mai poate reconecta la cont. Unii utilizatori spun că Telegram ar mai putea transmite prin telefon coduri de acces utilizatorilor.

Guvernul iranian a încercat să impună restricții suplimentare asupra comunicațiilor bazate pe internet și este acuzat că a început în secret să pună în aplicare proiectul de lege privind protecția spațiului cibernetic, care transferă controlul asupra căilor de acces la internet ale Iranului către forțele armate și incriminează utilizarea VPN-urilor.

Se presupune că proiectul de lege este în curs de examinare de către o comisie parlamentară, în ciuda criticilor publice acerbe. Un proiect de lege publicat în luna iulie a anului trecut a stârnit îngrijorărea cu privire la consolidarea autorității legale a guvernului de a bloca site-urile web și platformele gestionate de companii străine care nu au un reprezentant local în Iran.

XS
SM
MD
LG