Linkuri accesibilitate

Autoritățile moldovene spun că în ultimele 24 de ore nu au fost depistate persoane cu simptome asociate Coronavirusului


Imagine generică

În ultimele 24 de ore, s-au adresat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” din Chișinău peste 70 de persoane cu gripă, 27 dintre acestea au fost internate, dar nu sunt infectări cu Coronavirus, informează agenția Moldpres. Anunţul a fost făcut de directorul interimar al spitalului, Sergiu Vasiliță, în şedinţa din dimineața zilei de joi, 27 februarie, a Punctului Focal Național privind controlul infecției cu Coronavirusul de tip nou.

Potrivit datelor Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, la şedinţă reprezentanții Poliției de Frontieră au declarat că în ultimele 24 ore nu au fost depistate persoane care au intrat pe teritoriul Republicii Moldova cu simptome asociate Coronavirusului. Conform datelor prezentate, numărul persoanelor pe sensul de intrare în Moldova constituie 19 991 (frontiera terestră cu România – 9 958 persoane; frontiera terestră cu Ucraina – 6 791; frontiera aeriană – 3 242 de persoane, dintre care 745 au venit din Italia).

La întrunire s-au discutat și acțiunile ce urmează a fi întreprinse pe domeniul comunicării și instruirii suplimentare a personalului medical privind Coronavirusul de tip nou. Astfel, urmează să fie elaborate materiale suplimentare pentru distribuire la punctele de frontieră, precum și elaborat un spot video (cu suportul Organizației Mondiale a Sănătății) ce va conține o instruire clară despre regulile de îngrijire a pacientului cu Coronavirus la domiciliu.

La fel, va fi evaluată asigurarea instituțiilor medico-sanitare cu echipamente medicale, în special în secțiile terapie intensivă, instruirea suplimentară a personalului medical și vor fi intensificate acțiunile de informare a populației.

XS
SM
MD
LG