Linkuri accesibilitate

Autoritățile numite de Rusia au anunțat că populația civilă va fi evacuată din Herson


Militari din trupele de desant aerian rus în Herson

Guvernatorul numit de Rusia la conducerea regiunii ucrainene Herson a anunțat că populația civilă va fi evacuată dintr-o parte a regiunii, avertizând că se așteaptă o escaladare a ostilităților.

Pe 18 octombrie, Vladimir Saldo a anunțat o „strămutare organizată și treptată” a civililor din patru localități de pe malul drept al fluviului Nipru. „Am luat o decizie dificilă, dar corectă, de a anunța transferul organizat al populației civile din localitățile Berislav, Belozerski, Snigiriovski și Aleksandrovski pe malul stâng al Niprului”, a spus Saldo, adăugând că „acolo unde operează armata, nu există loc pentru civili”.

Localitățile numite de Saldo sunt situate pe malul drept al fluviului Nipru, unde trupele ucrainene au avansat în ultimele săptămâni. Comentariile personalității numite de Moscova au venit după ce noul comandant al forțelor rusești din Ucraina a recunoscut dificultățile întâmpinate de trupele rusești.

Generalul Serghei Surovikin a declarat pentru canalul de știri al televiziunii de stat Rossia-24 că situația poate fi descrisă ca fiind tensionată. Într-un interviu acordat la 18 octombrie, Surovikin a declarat că inamicul „încearcă în mod continuu să atace pozițiile trupelor rusești”. Surovikin a mai spus că armata rusă va asigura cu toții evacuarea în siguranță a persoanelor afectate de evacuarea parțială.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG