Linkuri accesibilitate

Autoritățile sanitare americane recomandă, fără rețineri, vaccinarea anti Covid a femeilor gravide


În Statele Unite, Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) și-au întărit miercuri recomandarea ca femeile însărcinate să fie vaccinate împotriva Covid-19, argumntând că ultimele informații indică faptul că vaccinare nu crește riscul de avort spontan în rândul femeilor gravide , imunizate în primele 20 de săptămâni ale sarcinii.

Cercetările anterioare au dat rezultate similare și pentru femeile vaccinate mai târziu în timpul sarcinii.

Până acum, Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor recomandau ca vaccinarea să fie oferită femeilor însărcinate. Acum, prin această actualizare, femeile însărcinate sunt direct îndemnate să se vaccineze anti Covid-19.

Noua recomandare a Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor reia recomandarea făcută deja de Colegiul American de Obstetrică și Ginecologie și de alte grupuri de specialiști, care recomandă cu tărie vaccinarea femeilor gravide.

„În acest moment, beneficiile vaccinării și riscurile cunoscute ale Covid în timpul sarcinii și ratele ridicate de transmitere chiar acum depășesc orice risc teoretic al vaccinării”, a spus Sascha R. Ellington, epidemiologul care conduce echipa de răspuns de urgență în probleme de sănătate a reproducerii în cadrul CDC.

În Europa, poziția specialiștilor nu este nici pe departe la fel de tranșantă, în Germania – de exemplu- vaccinarea anti Covid-19 nu este oferită femeilor gravide, dar nici copiilor mai tineri de 12 ani.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG