Linkuri accesibilitate

Autoritățile uzbece au restricționat accesul la majoritatea rețelelor sociale


Autoritățile uzbece au restricționat accesul la majoritatea rețelelor sociale și a platformelor de mesagerie instantanee pentru încălcarea legislației privind datele personale, o mișcare resimțită aproape imediat de utilizatori.

Autoritatea de reglementare a comunicațiilor din Uzbekistan, O'zkomnazorat, a adăugat șapte rețele sociale -- Facebook, Instagram, LinkedIn, Moi Mir, Odnoklassniki, Telegram și YouTube -- la „registrul său al încălcătorilor” unei legi în vigoare din aprilie .

Utilizarea rețelelor sociale va fi „limitată în conformitate cu procedura stabilită până la eliminarea deficiențelor identificate”, se arată într-un scurt comunicat. Utilizatorii de internet din cea mai populată țară din Asia Centrală au raportat întreruperi ale site-urilor web vizate începând cu 3 noiembrie, inclusiv accelerarea sau reducerea vitezei la utilizarea rețelelor.

Mișcarea vine la patru luni după ce Twitter, TikTok, VKontakte, Skype și WeChat au fost introduse pe listă.

S-a spus că serviciile WhatsApp funcționează normal.

Cele mai recente restricții privind informațiile din Uzbekistan vin după ce președintele Shavkat Mirziyoev a câștigat un alt mandat după alegerile de luna trecută.

Înainte de vot, autoritățile au înăsprit regulile pe internet și au crescut presiunea asupra jurnaliştilor și bloggerilor.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG