Linkuri accesibilitate

Autoritățile sanitare avertizează: crește numărul infectărilor cu COVID-19 printre copii


Autoritățile sanitare observă o creștere îngrijorătoare a infectării cu COVID-19 în rândul copiilor. Șeful Direcției generale asistență medicală și socială a mun. Chișinău, Boris Gîlca, a declarat la ședința operativă a primăriei, că situația este agravată de faptul că în unele situații se suprapune și infecția gripală, iar cazurile pentru tratament devin mai complicate.

Din cauza numărului mari de adresări, toate paturile la Spitalul clinic municipal de boli contagioase de copii din capitală sunt ocupate, iar autoritățile au decis să activeze secții COVID și la Spitalul clinic municipal de copii „Valentin Ignatenco”, a declarat funcționarul, citat de agenția de știri IPN.

„Înțelegem că și colegii de la Ministerul Sănătății vor dispune activarea spațiilor COVID și în alte instituții republicane. Având în vedere amploarea și tendința alarmantă a cazurilor de COVID la copii, considerăm importantă activarea spațiilor sau spitalelor pediatrice pentru COVID și în zona de nord și în zona de sud. Nu este în competența noastră, dar venim cu un sfat colegial, pentru că presiunea cea mai mare vine în Chișinău. Și nu este normal ca copiii cu COVID să vină de la Briceni sau Vulcănești la Chișinău. Trebuie să avem spitale de referință și la sud, și la nord”, a menționat Boris Gîlca.

Săptămâna trecută autoritățile sanitare de la Chișinău au confirmat primele cazuri de infectare cu tulpina Omicron a virusului SARS CoV-2. Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a anunțat că în următoarele săptămâni s-ar putea ajunge până la trei sau chiar patru mii de cazuri de infectare pe zi.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG