Linkuri accesibilitate

Avocații lui Alexei Navalnîi, aflat în pușcărie, spun că el se teme pentru viața sa


Avocații politicianului de opoziție Alexei Navalnîi, aflat în pușcărie spun că clientul lor suferă foarte mult și se teme pentru viața sa, contrazicând o declarație a autorităților penitenciare ruse care spunea că Navalnîi are o stare a sănătății „satisfăcătoare”.

Vorbind la televiziunea Dozhd după ce l-a vizitat pe Navalnîi în închisoare astazi, avocata Olga Mihailova a declarat că apelurile formulate de echipa sa juridică pentru ca opozantul de 44 de ani să primească tratamentul necesar pentru afecțiunile sale au fost ignorate timp de patru săptămâni.

Mihailova a spus că Navalnîi se afla într-o stare "extrem de nefavorabilă", suferind de dureri de spate severe și probleme cu piciorul drept care l-au făcut "practic nefuctional".

Ieri, susținători ai activistului anti corupție au spus că sunt îngrijorați de deteriorarea stării sale de sănătate și ca nu li s-a permis avocaților spi să îl viziteze in detenție.

Serviciul Federal al Penitenciarelor (FSIN) a declarat astazi agenției de știri Interfax, că un control medical de rutină al deținuților din închisoarea unde este deținut Navalnîi, a fost efectuat în ziua precedentă și ca starea sa de sanatate ar fi ”satisfacătoare”

„Acum suntem cu adevărat îngrijorați”, a scris Fundația Anticorupție Navalnîi pe Twitter. „Chiar și Serviciul Federal al Penitenciarelor nu poate considera starea lui Navalnîi bună”.

Un alt avocat al lui Navalnîi, Vadim Kobzev, a declarat că, după ce „în cele din urmă” a ajuns să-l vadă pe Navalnîi, situația a devenit rapid clară că nu numai că nu este tratat corespunzător, „dar este în curs o strategie deliberată pentru a-i submina sănătatea”.

Într-o declarație de pe site-ul Navalnîi se cerea „asigurarea imediată a îngrijirii adecvate”.

„Vă reamintim că Alexei Navalny se află în colonia IK-2 din Pokrov în mod absolut ilegal, pe baza unui verdict nevalid, pe ordinul personal al lui Vladimir Putin, iar Putin este direct responsabil pentru starea sa de sănătate", se arata in declarația de pe sitelul lui Navalnîi.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG