Linkuri accesibilitate

Avocații lui Navalnîi spun că el a fost mutat dintr-un penitenciar din regiunea Vladimir într-un loc neprecizat


Avocații politicianului de opoziție rus Alexei Navalnîi spun că el a fost mutat dintr-un centru de detenție din regiunea Vladimir într-un loc neprecizat.

Avocații spun că vineri înainte de prânz nu au fost lăsați să-l viziteze pe Navalnîi la centrul nr. 3 din Kolciughino, fără să li se dea explicații, iar după masă au fost informați că Navalnîi a plecat, dar nu li s-a spus unde.

La 3 martie, Navalnîi a trimis primul mesaj de când a fost transferat, la sfârșitul lui februarie, în colonia penitenciară din regiunea Vladimir, situată la nord-est de Moscova.

Mai devreme se relatase că a fost transferat de la Moscova în colonia penitenciară Pokrov, la 100 de kilometri est de Moscova, considerată cea mai dură de acest fel din Europa.

Administrația rusă a penitenciarelor a refuzat de la început să confirme locul unde își va ispăși Navalnîi cei doi ani și jumătate de detenție la care a fost condamnat în ianuarie, la întoarcerea din Germania, pentru încălcarea condițiilor unei sentințe cu suspendare din 2014.

Navalnîi susține că dosarul din 2014 pentru fraudă fiscală a fost întocmit la comandă politică.

XS
SM
MD
LG