Linkuri accesibilitate

Avocaţii președintelui Donald Trump au început sâmbătă să îşi prezinte argumentele în faţa Senatului


Consilierul juridic al Casei Albe Pat Cipollone
Consilierul juridic al Casei Albe Pat Cipollone

La Washington, avocaţii președintelui Donald Trump au început sâmbătă să îşi prezinte argumentele în faţa Senatului, în cadrul procesului de destituire a preşedintelui american („impeachment”).

Avocații lui Trump au avertizat că eforturile Partidului Democrat de a-l destitui pe preşedinte într-un an electoral ar crea un precedent „foarte, foarte periculos”. Şeful echipei de avocaţi, consilierul juridic al Casei Albe Pat Cipollone, a argumentat că eventuala îndepărtarea de la putere al lui Trump ar însemna nu numai negarea rezultatului alegerilor din 2016, dar și privarea alegătorilor americani de dreptul de a-şi exprima opinia despre Trump la alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie, 2020.

Avocații președintelui au încă două zile pentru a-și prezenta argumentele.

Acuzația, formată dintr-o echipă de democrați din Camera reprezentanților, și-a încheiat deja vineri pledoaria pentru îndepărtarea lui Trump, acuzat de abuz de putere și obstrucționare a Congresului.

Democrații din Camera reprezentanților, care au votat în decembrie pentru deschiderea acestui proces de „impeachment”, consideră că preşedintele Trump a făcut presiuni asupra Ucrainei ca să îl ancheteze pe fostul vicepreşedinte american, Joe Biden, unul din posibilii candidaţi democraţi la preşedinţiei. Ulterior - susţin acuzatorii - Trump a încercat să îşi ascundă faptele, obstrucţionând ancheta Congresului Statelor Unite.

Donald Trump va fi probabil achitat de Senat, unde pentru o condamnare şi implicit destituire ar fi nevoie de două treimi din voturi. Senatul este dominat de republicanii președintelui, iar până acum niciun senator republican nu şi-a exprimat sprijinul pentru „impeachment”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG