Linkuri accesibilitate

Avocata Fundației Anticorupție a lui Aleksei Navalnîi a fost condamnată


Lyubov Sobol, avocat Fundației lui Navalnîi

Lyubov Sobol, avocată a Fundației Anticorupție (FBK) a politicianului de opoziție închis, Aleksei Navalnîi, a fost condamnată la un an de munca in folosul comunității cu suspendare.

Conform legislației ruse, cei care au primit o astfel de sentință trebuie să plătească Trezoreriei Statului suma implicata dacă sunt angajați. Dacă sunt șomeri, trebuie să lucreze la locurile de muncă indiocate de Serviciul Federal al Penitenciarelor pe durata pedepsei.

Echipa ei a descris cazul drept „răzbunare” politică pentru un avocat care nu se teme să pună întrebări incomode.

În declarația sa finală din proces, Sobol a reamintit instanței că nu a fost lansată nicio anchetă privind otrăvirea lui Navalnîi.

„Sunt sigură că verdictul meu va fi vinovat. Pentru că sunt eu în proces, nu cei care l-au otrăvit pe Navalnîi, nu membrii [partidului] [guvernant] al Rusiei Unite", a spus Sobol.

Statele Unite și Uniunea Europeană au impus sancțiuni Rusiei în legătură cu situația în care se afla opozantul rus Aleksei Navalnîi, în greva foamei în detenție și în legătură cu acțiunile de represalii împotriva protestatarilor și susținătorilor săi.

Luna trecută, Sobol a declarat că intenționează să candideze la camera inferioară a parlamentului, Duma de Stat, la alegerile din septembrie

În prezent, Sobol este arestată la domiciliu într-un alt caz. Ea și alți câțiva asociați și susținători ai Navalnîi au fost acuzați de încălcarea reglementărilor sanitare în timpul mitingurilor neautorizate din 21 ianuarie cînd au protestat împootriva arestării lui Navalnîi.

Procesul lui Navalnîi este considerat de sprijinitorii săi ca un proces politic, ca și sentința pe care o ispășește de doi ani și jumătate în închisoare.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG