Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Fundația EST-EUROPEANĂ și Coaliția Civică pentru Alegeri Libere și Corecte organizează conferința de presă cu tema: „Cât de incluzive sunt alegerile locale generale din 2019?”. Vor fi prezentate rapoartele de monitorizare a alegerilor din perspectiva incluziunii persoanelor de etnie roma și a persoanelor cu dizabilități.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:50 0:00
Link direct


Candidatul Blocului ACUM la funcția de primar al capitalei, Andrei Năstase, susține conferința de presă cu tema: „Creșterea confortului urban” iar istoricul Octavian Țîcu, candidatul Partidului Unității Naționale, va vorbi (tot într-o conferință de presă) despre „reglementarea sistemului urbanistic și combaterea construcțiilor neautorizate”.

Este anunțată o conferință de presă a lui Mihai Popșoi, președintele Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor privind tentativa de puci anticonstituțional întreprinsă de Partidul Democrat.

Din actualitatea internațională:

Președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, este în Georgia.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov își încheie vizita în Irak.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, este în vizită la Belgrad.

Continuă anunțarea premiilor Nobel pentru 2019. Anul acesta vor fi acordate două premii pentru literatură, după ce, anul trecut, acordarea premiului a fost anulată în urma unui scandal din cadrul Academiei suedeze. Seria a început cu premiile ştiinţifice pentru medicină, urmează fizică și chimie, şi se încheie pe 14 octombrie, cu cel pentru economie. Pe 10 octombrie vor fi anunțate premiile pentru literatură, vineri 11 octombrie, Premiul Nobel pentru Pace.

Comisia pentru afaceri externe din cadrul Parlamentului European va întocmi lista „scurtă” de numai trei candidați pentru premiul Saharov 2019.

Miercuri, plenul Parlamentului european va dezbate situația din Ucraina și viitorul summit al Uniunii Europene, care se va axa, din nou, pe problema Brexit-ului.

Joi, în Parlamentul de la București se va dezbate și vota moțiunea de cenzură împotriva guvernului social-democrat condus de Viorica Dăncilă. În acest moment, cel puțin pe hârtie, moțiunea înaintată de liberalii din opoziție are voturile necesare pentru a trece.

XS
SM
MD
LG