Linkuri accesibilitate

BBC a anunțat că va reduce 450 de locuri de muncă din divizia sa de știri


Sediul BBC din Londra
Sediul BBC din Londra

BBC a anunțat miercuri că va reduce 450 de locuri de muncă din divizia sa de știri într-o restructurare menită să diminueze costurile și să modifice modul în care produce știri pentru a ajunge la o audiență mai tânără.

Pentru a economisi bani, acesta va acoperi mai puține subiecte, iar jurnaliștii vor lucra în echipe centralizate, mai degrabă decât pentru programe specifice, contribuind la reducerea duplicării, informează agenția Reuters.

BBC News a declarat că în prezent are aproximativ 6.000 de angajați, inclusiv 1.700 în afara Regatului Unit, dar a refuzat să precizeze câți sunt jurnaliști. Vor fi afectate de reducerile de personal și BBC World Service, și programul Newsnight.

Uniunea Națională a Jurnaliștilor britanici susține că BBC-ul se confruntă cu o amenințare existențială.

În ultimii ani, BBC s-a confruntat cu guvernul în ceea ce privește finanțarea, prim-ministrul conservator Boris Johnson a întrebat dacă ar trebui să fie în continuare susținut de o taxă anuală plătită de toate gospodăriile care o urmăresc, indiferent de cât utilizează serviciile sale. Directorul general, Tony Hall, a declarat săptămâna trecută că va demisiona pentru a permite unei noi conduceri să reprezinte BBC-ul în negocierile cu guvernul asupra modelului de finanțare viitoare.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG