Linkuri accesibilitate

BECS cere Procuraturii Generale să ancheteze acțiunile vicepremierului Spânu legate de contractul cu Gazprom


Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor a depus un denunț la Procuratura Generală cerând să fie investigată legalitatea îndeplinirii atribuțiilor de serviciu de către Andrei Spânu, viceprim-ministru, ministru al infrastructurii și dezvoltării regionale, în procesul de negocieri cu gigantul rus Gazprom și de prelungire a contractului de aprovizionare a R. Moldovei cu gaze naturale.

Deputații comuniști și socialiști consideră că guvernarea PAS nu ar fi întreprins măsuri necesare pentru a evita criza, ar fi „atras R. Moldova în jocuri geopolitice”, provocând „pierderi enorme cetățenilor, agenților economici și economiei în general”.

Cetățenii R. Moldova plătesc astăzi un preț mult mai mare pentru gazele naturale „din cauza neprofesionalismului și a incompetenței guvernanților, dar și a declarațiilor geopolitice ale conducerii țării”, a declarat vicespeakerul parlamentului, socialistul Vlad Batrîncea. „Vrem mai multă transparență în acțiunile autorităților”, a adăugat el.

De cealaltă parte, guvernanții au invocat „acțiuni neprietenoase”, „schimbare de atitudine din partea Gazprom” sau creșterea fără precedent a prețurilor internaționale ce ar fi dus la săltarea tarifului la gazele livrate R. Moldova.

Vicepremierul Andrei Spânu i-a acuzat pe socialiști și comuniști că în trecut, în virtutea funcțiilor deținute, ar fi admis creșterea datoriilor artificiale la Moldova-Gaz și că nu ar fi admis difersificarea surselor energetice.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG