Linkuri accesibilitate

Beirut devastat de două explozii fără precedent


Impactul exploziilor de la Bierut, 4 august 2020.

La Beirut au avut loc marți două explozii extrem de puternice care au ucis zeci de persoane, alte mii au fost rănite. Guvernul a declarat între timp stare de dezastru. Exploziile au avut loc în zona portului și au afectat aproape toate casele din orașul care acum pare devastat ca după un război.

Răniți în fața unui spital din Beirut, 4 august 2020.
Răniți în fața unui spital din Beirut, 4 august 2020.

Ministrul libanez al sănătății a declarat că cel puțin 73 de persoane au fost ucise și peste 4 mii, rănite. Dar este de așteptat ca bilanțul victimelor să crească după ce vor fi descoperiți și cei îngropați încă sub casele dărâmate.

Portul in flăcări, după două explozii puternice, Beirut, 4 august 2020.
Portul in flăcări, după două explozii puternice, Beirut, 4 august 2020.

Nu se știe cu certitudine ce a provocat aceste explozii puternice, dar premierul Hassan Diab a declarat că într-o magazie din port erau peste 2.700 de tone de îngrășăminte chimice vechi (nitrat de amoniu), care ar fi explodat provocând „un adevărat dezastru”.

Preşedintele Donald Trump a apreciat marţi, într-o conferinţă de presă, că exploziile de amploare din Beirut „seamănă cu un atentat teribil", dar a fost ulterior contrazis de experți militari, potrivit CNN.

Anterior, şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo a declarat că Statele Unite „urmăresc situaţia şi sunt gata să furnizeze asistenţă poporului libanez care îşi revine din această tragedie teribilă". El a subliniat că America va aştepta rezultatele investigaţiei guvernului libanez cu privire la cauzele acestor explozii.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG