Linkuri accesibilitate

Belarus: trecerile terestre de frontieră închise pentru cetățenii străini


Minsk, protestul comun al femeilor și persoanelor cu disabilități, sâmbătă, 31 octombrie 2020.

Autoritățile din Belarus au închis de duminică, 1 noiembrie, majoritatea trecerilor de frontieră terestre pentru cetățenii străini, invocând lupta cu pandemia de coronavirus dar criticii vorbesc despre o mișcare politică. Sunt închise trecerile terestre cu Lituania, Polonia, Ucraina și Rusia. Sunt exceptați cetățenii ruși care tranzitează Belarus în drum spre casă. Rusia este, în acest moment, cel mai important aliat al regimului de la Minsk.

Europa se confruntă cu un al doilea val puternic al pandemiei și o serie de țări au intrat sau se pregătesc să intre în carantină dar în Belarus, autoritățile au ignorat sau minimizat luni de zile gravitatea pandemiei.

Alexandr Lukașenka se confruntă - de la contestatele alegeri prezidențiale din 9 august - cu un val neîntrerupt de proteste și acum, de greve. Opoziția și sute de mii de belaruși contestă victoria lui Lukașenka în alegerile prezidențiale pe care le consideră măsluite și cer organizarea de noi alegeri. Statele Unite și Uniunea Europeană contestă și ele corectitudinea alegerilor.

Mii de persoane au fost reținute în timpul protestelor, multe din ele au fost torturate de forțele de ordine.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG