Linkuri accesibilitate

BERD îngrijorată de acțiunea Procuraturii Anticorupție la Victoriabank


Sediul BERD de la Londra.
Sediul BERD de la Londra.

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a aflat „cu îngrijorare” despre acuzațiile intentate de Procuratura Anticorupție a Republicii Moldova împotriva Victoriabank și despre recentul mandat al instanței care autorizează Procuratura Anticorupție să pună sub sechestru activele Victoriabank în legătură cu investigarea activităților frauduloase în sectorul bancar moldovenesc din anul 2014.

„BERD, în calitate de acționar la Victoriabank, salută colaborarea băncii cu autoritățile moldovenești în investigarea activităților care au avut loc înainte ca Banca Transilvania să devină acționar în ianuarie 2018 și înainte ca transparența acționariatului Victoriabank a fost restabilită. BERD își exprimă încrederea că ancheta va respecta clienții Victoriabank” se arată într-un comunicat al băncii, citat de presă.

Procuratura Anticorupție a anunțat marți, 11 august, că bunuri în valoare de 1,9 miliarde de lei ale unei bănci comerciale „figurantă în dosarul vizând frauda bancară” din 2014 au fost puse sub sechestru printr-o decizie de judecată luată la cerere procurorilor.

XS
SM
MD
LG