Linkuri accesibilitate

Biden și Xi vor discuta la telefon despre invazia rusă în Ucraina


Joe Biden și Xi Jinping, 15 noiembrie 2021
Joe Biden și Xi Jinping, 15 noiembrie 2021

Președintele american Joe Biden va vorbi la telefon cu liderul chinez Xi Jinping, a anunțat Casa Albă, în timp ce SUA fac presiuni asupra Chinei să nu sprijine Rusia în războiul împotriva Ucrainei.

„Președintele Biden va vorbi cu președintele Xi (pe 18 martie) și va spune clar că China va purta responsabilitatea pentru orice acțiune pe care o va întreprinde în sprijinul agresiunii Rusiei, și nu vom ezita să impunem costuri”, a declarat secretarul de stat american Antony Blinken, într-o conferință de presă joi, 17 martie.

Biden și Xi vor discuta, de asemenea, despre concurența economică dintre cele două țări, a declarat, tot joi, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, anunțând discuția telefonică. „Acest lucru face parte din eforturile noastre continue de a menține liniile de comunicare deschise între Statele Unite și RPC”, a precizat Casa Albă într-un comunicat, referindu-se la China. „Cei doi lideri vor discuta despre gestionarea competiției dintre cele țările noastre, precum și despre războiul Rusiei împotriva Ucrainei și alte probleme de interes comun”, a precizat ea.

Convorbirea a fost programată după discuțiile intense de la Roma, din 14 martie, între consilierul pentru securitate națională al Casei Albe, Jake Sullivan, și consilierul superior chinez pentru politică externă Yang Jiechi.

XS
SM
MD
LG