Linkuri accesibilitate

Biden despre anunțul „nuclear” al lui Putin: „O mare greșeală” 


Joe Biden, președintele Statelor Unite
Joe Biden, președintele Statelor Unite

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, a spus că președintele Rusiei, Vladimir Putin, a făcut o mare greșeală suspendând participarea țării sale la singurul tratat ruso-american privind controlul armamentelor nucleare rămas în vigoare.

Aflat la Varșovia, miercuri, 21 februarie, aproape de finalul unui turneu european de patru zile, Biden a condamnat decizia lui Putin referitoare la tratatul cunoscut ca New START, la o zi după ce a fost anunțată de liderul rus în discursul său anual despre starea națiunii.

Decizia rusă de suspendare a cooperării cu inspecțiile la arsenalele nucleare prevăzute în tratat vine după ce anul trecut Rusia a anulat discuțiile asupra salvării tratatului. Mai înainte, cele două țări s-au acuzat reciproc de încălcarea lui.

Tot miercuri, vice-ministrul rus de externe, Serghei Riabkov, a declarat că suspendarea participării ruse la tratat nu aduce lumea mai aproape de vreun război nuclear. Vorbind la televiziunea Rusia-1, el a spus că mai periculoasă ar fi „escaladarea” militară de care s-ar face vinovați Statele Unite și „sateliții” lor.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG